dinsdag, maart 22, 2005

Rechter wijst hervatting sondevoeding Schiavo af



WASHINGTON - Een Amerikaanse rechtbank heeft het verzoek van Schiavo's ouders vanmiddag afgewezen om de voedingssonde bij de verlamde Terri Schiavo opnieuw in te brengen. Opiniepeilingen wijzen intussen uit dat een meerderheid van de Amerikanen ermee akkoord gaat dat de voedingssonde wordt verwijderd.

De rechter wees het verzoek af, omdat de ouders van de vrouw volgens hem niet aannemelijk hebben kunnen maken dat hun hoop op het herstel van hun dochter gegrond is. Hij zei dat rechtbanken in Florida de belangen van Terri Schiavo inzake leven en vrijheid hebben beschermd en dat het federale hof niet anders kan dan de wet toepassen, ,,ondanks deze moeilijke en spoedeisende omstandigheden''.

De broer van Terri Schiavo, Bobby Schindler, zei dat de familie kapot was van het besluit. Te zien wat zijn ouders moeten doorstaan is barbaars, zei hij. ,,Ik zou willen dat die rechters erbij waren.''

De directeur van de Amerikaanse burgerrechtenbond in Florida, Howard Simon, loofde de uitspraak. ,,Wat deze rechter heeft gedaan is het recht van mensen beschermen om over hun levenseinde te beschikken zonder bemoeienis van politici'', zei hij. ( Bron: De Standaard )

Geen opmerkingen:

Iota et Seres