donderdag, april 07, 2005

Honden vragende partij voor seks




De 36-jarige Genkenaar die terecht staat wegens het plegen van bestialiteiten met honden, zal aan een psychiatrisch onderzoek onderworpen worden. Dat heeft de correctionele rechtbank van Tongeren vanmorgen beslist.
De rechtbank stelt zich vragen bij de geestelijke toestand van de beschuldigde en wil door een psychiater-deskundige laten nagaan of de man ten tijde van de feiten al dan niet toerekeningsvatbaar was. Het verslag van de psychiater moet binnen de drie maanden klaar zijn.

De Genkenaar is de eerste Belg die voor bestialiteiten vervolgd wordt. Pascal R., een ongehuwde Genkse arbeider, pleegde de feiten in de loop van 1997 tot en met 1999 toen hij als vrijwilliger in een dierenopvangcentrum in Genk werkte. De man maakte duizenden goed herkenbare foto’s en filmpjes van zichzelf en de honden en plaatste die onder de schuilnaam "Freki" op het internet. Speurders namen in totaal meer dan 30.000 compromitterende foto’s tijdens een huiszoeking bij de Genkenaar in beslag.

Ter zitting beweerde de man dat de honden vragende partij voor de seksuele handelingen waren en dat ze geen pijn voelden. Hij beweerde zelfs dat hij de honden seksueel genot verschafte, waarvan ze anders hun hele leven zouden verstoken blijven. Naar mening van de beschuldigde dienden medische ingrepen bij honden, zoals castratie en sterilisatie, daarentegen wel als dierenmishandeling beschouwd te worden. ( Bron: Het Volk )

Geen opmerkingen:

Iota et Seres